Gallo logo

Naleśniki bananowe z ciasta filo

Czas przygotowania
Średni
Porcje
4

Składniki:

  • 3 banany
  • 100 g ciasta filo
  • ½ szklanki cukru
  • 100 ml oliwy z oliwek Gallo Reserva
  • 50 ml octu balsamicznego Gallo z Modeny

Do redukcji:

  • 200 ml octu balsamicznego Gallo z Modeny
  • 4 łyżki stołowe miodu

Metoda przygotowania:

Banany pokrój w kostkę i podsmaż z cukrem na oliwie z oliwek. Tak przygotowane nadzienie zawiń w ciasto filo. Powstałe naleśniki posmaruj oliwą z oliwek i piecz w temperaturze 180°C przez 10 minut. Przygotuj polewę, gdy naleśniki będą w piekarniku: wlej ocet balsamiczny i miód na patelnię i gotuj przez 10 minut. Gorące naleśnik polej polewą i od razu podawaj.